DOČEK

Hleb Teatar , Bitef Teatar (SR) I i Pekarna Magdalenske Mreže  ( SLO) predstavljaju:

Koncert predstavu Hleb Teatra

DOČEK

 

Režija i dramaturgija: Sanja Krsmanović Tasić

Igraju: Jugoslav Hadžić, Anastasia Tasić i Sanja Krsmanović Tasić

Oskar Popović  Svendsen I Ole Svendsen k.g.

Muzički aranžmani : Jugoslav Hadžić  i Anastasia Tasić  (ANTI PROTIV)

Scena i kostim:  Hleb Teatar

Izrada  scenografije I kostima: VIVID dizajn I Arbos stolarija

Izrada rekvizite: Bojan Golubović

Dizajn programa i plakata: Anastasia Tasić

Foto: Igor Unuk

Izvršna produkcija: Jovana Janjić

PR i protokol: Slavica Hinić

Šef tehnike: Ljubomir Radivojević

Majstor svetla: Dragan Đurković, Igor Milenković

Majstor tona: Miroljub Vladić, Jugoslav Hadžić

Inspicijent: Maja Jovanović

Garderober: Marta Narančić

U predstavi su korišćeni tekstovi Darka Suvina,  Eduarda Galeana, Ernsta Bloha, Sanje Krsmanović Tasić kao i delovi  drame “Čekajući Godoa”  Semjuela Beketa .

DOČEK  je predstava koja se bavi  promišljanjem  revolucionarnih ideja i poleta nastalog u SFRJ tokom i nakon drugog svetskog rata, kroz reinterpretaciju pesama iz NOB-a i prizmu gorke osvešćenosti u kojoj se danas nalazimo, u svetu neoliberlanog kapitalizma i novog kolonijalizma XXI veka.

 Gde je nestala nada? Zašto je preovladavajući osećaj apatije u današnjem svetu?   Da li je Utopija moguća?   su neka od pitanja koje želimo da postavimo publici i sebi. 

Predstava se izvodi u formi koncerta upriličenog za doček.

Doček koga ili čega – na nama je da zaključimo.

 

 

 

 

“(…) Jer pišem u doba nadmoćnog, olovnog i zagušljivog kontrarevolucionarnog pokrova.  Ideološki, on nameće obezvređenje cijele povijesti SFRJ ne samo kao loše odrađenog posla, nego i kao od samog početka pogrešno zamišljenog ili čak opasnog pothvata. A ipak, kada razmišljam o projektu oslobodilačke Jugoslavije, sjećam se talijanske poslovice “kada se stablo sruši, nema više hlada”: izloženi smo punoj silini kapitalističkog opustošivanja.”   Darko Suvin

Premijera predstave:

12.1.2016. godine u Bitef Teatru

Prva repriza 13.1.2016.godine

Pretpremijere predstave:

13.08.2015. Salon uporabnih umetnosti, Maribor, Slovenija

14.08.2015. Koperground festival, Koper, Slovenija

30.08.2015. PatosOFFiranje festival, Smederevo, Srbija

30.12.2015. KC Magacin u Kraljevića Marka

Zahavaljujemo se:  Mili Popović, Igoru Unuku, Luciji Smodiš, Tajši Perović,  Kaji Kraner, Saši, Olji I Tei Stojanović, KC Magacinu, Kristini Mlađenović, Sibinu Tasiću

O HLEB TEATRU

Hleb teatar je umetnički projekat i  trupa sastavljena  od  multidisiplinarnih umetnika-aktivista različitih generacija  koje povezuje strast ka izvođačkoj umetnosti, u domenu teatra I umetničke igre, procesnom/istraživačkom pozorištu i temama koje  su provokativne i društveno -politički angažovane. Muzika, vizuelna umetnost, umetnička igra, fizički teatar, performans, poezija , su veštine i sredstva koja koristimo u kreiranju predstava koje za nas imaju osvešćujući i pre svega isceljujući karakter.  Hleb teatar je takođe posvećen umetničkoj  edukaciji kroz radionice i projekte, smatrajući  formiranje mladih umetnika jednom od svojih osnovnih misija.  Kroz međunarodnu saradnju, koprodukcije  i delovanje na međunarodnoj sceni želja nam je da povežemo kulturu, angažovanu produkciju i umetnike naše zemlje sa svetom.