Mali pozorišni eksperti na probi nove predstave BITEF teatra i BITEF dens kompanije Pepeljuga

Mali pozorišni eksperti imali su čast i zadovoljstvo da prisustvuju probi nove predstave BITEF teatra i BITEF dens kompanije Pepeljuga i porazgovaraju sa autorima o njihovoj budućoj predstavi. Jedan od ciljeva programa Mali pozorišni eksperti jeste ostvarivanje direktnog dijaloga između pozorišnih stvaralaca za decu i dečje publike, kako bi se i razvoj scene i razvoj publike, odvijao u saglasju dva osnovna elementa pozorišnog čina.

Mali pozorišni eksperti:

,,Hvala BITEF teatru i BITEF dens kompaniji za interesovanje i poverenje, radujemo se unapred novim susretima i vidimo se na premijeri!”


Mali pozorišni eksperti
(https://www.facebook.com/malipozorisnieksperti/)

Uzbudljivo iskustvo i pozitivni rezultati Pilot projekta Mali pozorišni eksperti koji je prošle godine započeo učešćem grupe dece kao članova Dečjeg žirija na 13. Zvezdarištu, a zatim nastavljen tokom narednih osam meseci, uverio je grupu mladih profesionalaca iz oblasti pozorišnih umetnosti, kao i pedagoga, koji su ovaj projekat inicirali i vodili, da je neophodno da nastave rad sa novom generacijom dece kako bi se program dalje razvijao i prerastao u stalni projekat ispitivanja i razvoja publike koji će delovati pod okriljem Udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade – ASITEŽ Srbija (ASSITEJ).

Mali pozorišni eksperti su deca uzrasta od 8 do 12 godina koji će tokom školske 2017 / 2018. godine učestvovati u, za njih namenski kreiranom pozorišnom i obrazovnom programu, u Beogradu. Program obuhvata besplatnu posetu pozorištu jednom mesečno, upoznavanje i radionice sa glumcima, rediteljima, dramaturzima, pozorišnim pedagozima i drugim stvaraocima, upoznavanje se sa kulturom odlaska u pozorište, osnovama gledanja predstave, elementima scene i drame, kao i sa različitim pozorišnim formama.

Cilj programa je razvoj dečjih interesovanja za pozorište, uspostavljanje navike odlaženja u pozorište, bolje razumevanje pozorišta od strane dece. Istovremeno, program će omogućiti pozorišnim stvaraocima i stručnjacima da bolje razumeju dečje potrebe, očekivanja i perspektivu kada je reč o pozorištu. Program se, nakon prve eksperimentalne godine, realizuje drugi put u Beogradu, a ambicija tima je da se proširi i na druge gradove Srbije.

BITEF teatar je otvorio svoja vrata ne samo kao član udruženja već i kao najmlađe beogradsko instituconalno pozorište koje u svom repertoaru neguje i stvara predstave za dečiju i mladu publiku.

 

Predstavljamo članove tima Pilot programa Mali pozorišni eksperti:

https://www.facebook.com/pg/malipozorisnieksperti/photos/?tab=album&album_id=230617974140925