Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

BUFFER *GOSTOVANJE

January 19 @ 20:00 - 21:00

Event Navigation

Autorski projekat

IZVANREDNI BOB

BUFFER

 

Učestvuju: igrači/ce Bitef dens kompanije: Tamara Pjević, Branko Mitrović, Ana Gliksman i Nikola Živković

Narator:  Johnny Racković

Originalna muzika: Petar Mirković i Strahinja Beganović

 

O PPREDSTAVI:

BUFFER je dance-tech performans Izvanrednog Boba u kojem koreografija svetla, elektronska muzika i video projekcije stvaraju ambijent za četiri plesača koji animiraju svetlo kroz paterne koji se generišu i degenerišu u fuziju, odnosno konfuziju simulacije virtuelnog prostora, u paraprostoru gde ne postoji jasna granica izmedju stvarnog i medijatizovanog.

Metanarativ ovog performansa je akceleracija vremena uslovljena tehnološkim singularitetom u kojem se konotira realno vreme, slow motion, déjà vu, flash back, flash forward, sinhronicitet, anahronizam I akronično vreme.

BUFFER nastaje u trenutku  aktuelne debate o pitanju da li živimo u simulaciji, odnosno, da li smo od društva spektakla već stigli do društva debakla?

Performans BUFFER se realizuje u Bitef teatru sa plesačima Bitef dens kompanije. Nastupaju: Tamara Pjević, Branko Mitrović, Ana Gliksman i Nikola Živković.

Narator je Johnny Rackovic, a originalnu muziku potpisuju beogradski producenti Petar Mirković i Strahinja Beganović.

 

AUTORI:

IZVANREDNI BOB je nagradjivani medijski umetnik koji kombinuje generički video, elektronsku muziku, svetlosne efekte, i interaktivne tehnologije u svojim performansima. Kao jedan od predstavnika autentičnog beogradskog šik-šmeka nastupao je u Meksiko Sitiju, Montrealu, Njujorku, San Francisku, Londonu, širom Evrope i regiona.

PETAR MIRKOVIĆ je dizajner zvuka i muzičar iz Beograda . Pod pseudonimom A//O je predstavljao svoje autorske radove u kontekstu plesne muzike na brojnim festivalima i konferencijama u regionu. Muzika koju producira se svrstava u domen savremene eksperimentalne, ambijentalne i klupske elektronske muzike.

STRAHINJA BEGANOVIĆ je beogradski muzičar i producent elektronske muzike. Pravi i izvodi autorsku muziku pod imenom HETEM. Učestvovao je kao kompozitor i muzički saradnik u okviru audio-vizuelnih instalacija, plesnih performansa i video mapinga.

Zajedno rade kao stvaraoci primenjene muzike i u saradnji sa umetnicima realizuju multidisciplinarne projekte.

Projekat je podržao Filmski Centar Srbije.

Teaser: https://vimeo.com/248803120

Details

Date:
January 19
Time:
20:00 - 21:00