На сцени Битеф театра у току су пробе за плесну представу Гардови којих више нема, у кореографији једне од водећих европских ауторки Констанце Макрас из Берлина, и у извођењу Битеф денс компаније.

Тема представе Градови којих више нема везана је за друштвене промене, за долажење до тачке преокрета, када се ствари око нас радикално мењају. Реч је о идеји креирања нових друштвених заједница и нових могућих образаца живљења који би били алтернатива постојећим.

Извођачи заједно са ауторком испитују прошлост нашег поднебља, као и друштевне промене и проблеме са којима се учесници представе суочавају. Како се мењао град у коме живе, како се мења свет и његово устројство. Какав је наш однос према прошлости, према грађевинама из прошлости, од којих неке више не постоје... Колико мењање града у коме живимо утиче на промене у нама?

Ауторски тим представе чине: композиторка Александра Ђокић, костимографкиња Селена Орб, асистенти Емил Норберт и Мики Шои, и играчи Ана Игњатовић Загорац, Јакша Филиповац, Тамара Пјевић, Бранко Митровић, Миона Петровић, Наташа Гвозденовић, Никола Живковић, Уна Вујошевић, као и глумица Марија Бергам.

Премијера представе планирана је за 01.10.2019. године, а овом продукцијом Битеф денс компанија ће обележити десет година постојања.