Три лица огледала је експеримент, позоришни и друштвени. Такав експеримент спаја у једно глумца као особу, као лик и као друштвено освешћено биће. Тиме нам нуди специфично позоришно искуство, у коме не остајемо само гледаоци, већ постајемо активни учесници и саучесници.

Три лица огледала нам открива три лица друштвене стварности. Прву свакодневну, свима видљиву која нас информише о збивањима око нас. Другу скривену, а ипак универзалну и архетипску. Трећа мисаону, интелектуалну, критичку, ону способну да открије механизме функционисања прве две. Да бисмо видели та лица јавности, потребно је да видимо све њене одразе у огледалу и да их постанемо свесни. Потребно је да скинемо сопствене маске, па погледамо сопствени одраз и будемо искрени према себи.

Зато је неопходно да у потпуности поверујемо у позоришни чин коме присуствујемо, да прихватимо учешће у њему, да му се препустимо и да му верујемо. Правећи изборе, опредељујемо се за оно што нам више прија. Правећи изборе, опредељујемо се кога подржавамо. Правећи изборе, опредељујемо се како мислимо. Правећи изборе опредељујемо се ка ком екстрему можемо да одемо.

Аутори ову представу посвећују Ведрану Вучићу.

 

Trejler predstave pogledati OVDE