Битеф денс компанија основана је 2009. године као прва трупа савремене игре у Србији која је везана за једну институцију културе, и која је омогућила да публика током целе позоришне сезоне може да прати квалитетан плесни театар. Током седам година постојања Битеф денс компанија је реализовала чак двадесет шест плесних продукција и преко сто гостовања у земљи и свету, (Словенија, Хрватска, Црна Гора, Пољска, Шведска, Мађарска, Јапан, Босна и Херцеговина, Македонија…).  Компанија је остварила сарадњу са неким од најеминентнијих домаћих, регионалних и европских кореографа, попут Гаја Вајцмана, Рони Хавер, Јасмин Вардимон, Исидоре Станишић, Едварда Клуга, Матјажа Фарича, Далије Аћин, Зорана Марковића, Маше Колар, Бранка Поточана, Леа Мујића…

Представе Мириси цимета, Отело, Божанствена комедија, Кармен у ИВ рунде, Алфа бојси, Yестердаy, Дон Жуан, Птице…, допринеле су да се формира нова публика која редовно прати плесни репертоар, а отворена је и плесна сцена за децу која има за циљ да најмлађој публици приближи уметност игре.

Биланс рада Битеф денс компаније након осам година чини велики број награда - чак двадесет три. Од тога - три награде „Димитрије Парлић“, кореографима Едварду Клугу, Јасмин Вардимон и Милошу Исаиловићу, девет награда играчима компаније за плесне интерпретације, награде на фестивалима за представе у целини, као и две Специјалне награде за иновативни приступ у савременом плесном театру кореографкињама Исидори Станишић и Далији Аћин.