У јуну ове године у Битеф театру премијерно је изведена плесна представа “Иверје” у оквиру јунских Дана Смиљане Мандукић. Почетна тачка процеса рада на представи је била анамнеза три генерације чланова породица Којадиновић, Ђорђевић, Минић и Галлон, неизлечиво заражених игром. Плесни сусрет двадесетогодишњег Андре Галлона, играча Орландо Балета (САД) и његове баке Наталије Ђорђевић, старе 95 година, некадашње играчице Смиљане Мандукић и касније балерине у Народном позоришту, као и играча више генерација, покушао је да одговори на нека од питања које смо себи поставили: Да ли постоји генетско памћење покрета? Да ли се љубав ка игри преноси са генерације на генерацију? Која су физичка ограничења које године доносе, и да ли се може једнако узбудљиво и надахнуто играти рукама, главом, очима?

Сам процес рада на представи, као и представа и интервјуи са учесницима забележени су камером Милутина Лабудовића. Он, заједно са редитељком и кореографкињом представе Сањом Крсмановић Тасић потписује режију овог филма. Југослав Хаџић је аутор музике.

Филм “Иверје”, након филма “Тело памти” насталог у прошлогодишњој продукцији Дана Смиљане Мандукић и Уметничке Утопије, има као мисију очување нематеријаног плесног наслеђа савремене уметничке игре у Србији.

У филму играју и говоре: Андрé Галлон, Наталија Ђорђевић, Јелена Минић Галлон, Гордана Којадиновић Балић, Даница Галлон, Љупче Ђорђевић, Сара Тасић, Дивна Петровић

Чланови групе “Староградска Србија” : Станислав Ракуљ, Катарина Латиновић, Воја Златановић, Биља Илић, Драгољуб Денић, Душица Алексов, Божидар Прибаковић, Весна Ускоковић.

У филму се користе делови балета “Крцко Орашћић”,  Петра Иљича Чајковског, као и варијација из балета “ Гусар”, Адолфа Адама.

Представа и филм “Иверје” су део пројекта Плеса заједнице које је покренут на првим Данима Смиљане Мандукић 2017. године.