Представа „Август“ мађарске компаније Маладипе чији је рад познат нашој публици преко фестивала Инфант и Десире. Инспирисана животом и радом и животом Бруна Шулца, , али и животом који је био препун изазова и ограничења. Шест вештих плесача без текста оживљавају тензије животне свакодневнице из које кипе конфликти.

Сценски језик је поетски веома заводљив, он представља одраз потребе за очувањем живота у времену не живота. Полазећи од стварности препуне ограничења, играчи граде свет бескрајне слободе. Тај свет је веродостојан и изванредно размаштан одраз Шулцових литерарних фантазија. Драматургија представе је инспирисана његовом збирком прича „Продавнице циметове боје“, експресионистичким делом блиским радом Музила и Кафке. Протагониста је млади Јозеф који бежи у имагинацију од страхота свакодневнице, у снове о свету у који ће доћи Месија, предвиђен у свим митологијама. Ови снови су опојно размаштани у представи коју битно води музика, од традиционалне, до популарне. Нарочито је упечатљиво укључивање песме „Personal Jesus“ групе Depeche mode, која одражава везу између оца и сина. Музика је један од главних актера ове игре, састојак који дефинише радњу, нарочито важан, имајући у виду да је представа невербална. Истински је одраз мисли Виктора Игоа да “Музика изражава све оно ште се не може изразити речима, а не сме остати неизречено.”

Маладипе Teатар (2001) је независна позоришна компанија са седиштем у Будимпешти, Мађарска. Позориште Маладипе не добија редовна средства државе, већ се одржава искључиво из грант програма. Аутономија Маладипе-а није само финансијска, већ је темељ његове креативне независности. Омогућује компанији уметничку слободу која одјекује током њиховог рада. Маладипе је добио бројне награде, гостовао је на националној и међународној разини (укључујући земље као што су Индија, Иран и САД).