ДУГА ИГРА

Служећи се жонглирањем, ваздушним акробацијама на трапезу, плесом и музиком  коју сами креирају на сцени, аутори представе се баве питањем идентиета и доживљајем сопства „миленијумске генерације“. Дуга игра  је визуелни и акустични подземни свет скривен иза маске свакодневнице, портал за бег кроз који пролазе наши снови и страхови. Миленијумски храм у којем можемо прославити грешку и отворити простор људске крхкости. Жице, софтвер, ципеле са високим потпетицама и брада. Тела се напрежу под игром  светлости и звука, политичким говорима, мобилним телефонима и поп иконама. Уочи апокалипсе, Дуга игра истовремено одаје почаст и критикује генерацију новог миленијума.

ОЛГА је настала крајем 2017. године у Тулузу, након завршне године у циркуском уметничком центру  Лидо. Индивидуално радећи на властитим креацијама, Каталина истражује трапез у служби деконструкције пола, а Алехандро жонглирање и музику, уз проучавање звука. Дуга игра спаја ова два универзума која се међусобно преплићу.

 

ИЗМЕЂУ МЕНЕ И ТЕШКОГ МЕСТА

Наслов пројекта “Између мене и тешког места” потиче од енглеске изреке “између камена и тешког места” која описује стање недоумице, тешког избора. Такође описује и “тешко место” као компликовану ситуацију. Ова представа одаје почаст природи у њеном примитивном облику. Хуго Бергман нас води кроз сиров, хладан и безвременски свет, истражујући “сензацију природе'' као и осећај самоће, беспомоћности и огољености које доноси. Својим уметничким речником, инспирисан једностваним и малим стварима, Хуго Бергман на сцени дели своје виђење савременог циркуса.

Хуго Бергман је самоуки  циркуски уметник који је 2018. у  склопу програма “Уметнички развој” неколико месеци провео у ДОЦХ-у (Школа за плес и циркус) у Стокхолму где је и започео рад на овој представи. Премијерно извођење очекујемо током лета 2021.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Представе су подржане од стране Circusnext  платформе.

Circusnext платформа је пројекат развоја и промоције савременог циркуса у Европи. Осмишљен је као платформа европских културних организација из подручја савремене циркуске уметности са циљем препознавања перспективних и иновативних циркуских аутора, пружања финансијске, резиденцијалне, менторске и административне подршке у продукцији представа, повећања видљивости младих уметничких трупа и појединаца и осигуравање даље будућности у раду.