"Bruklin i mačke u kontejnerima" je predstava o ženskoj traumi i nostalgiji za traumom. Devojčica, glavna junakinja, seća se svog "idiličnog" detinjstva u Banjaluci, samo što je to detinjstvo zapravo bilo oblikovano represivnim rodnim ulogama, mržnjom prema sopstvenom telu koje odrasta i prvim seksualnim odnosom koji je bio silovanje. U ovoj predstavi želimo da se bavimo načinom na koji društvo shvata seksualnu traumu i način na koji sama žena shvata svoju seksualnu traumu, i da razbijemo nostalgični mit koji idealizuje tradicionalne rodne uloge, pošto one ne doprinose ničemu osim romantizaciji i opravdavanju nasilja.

Radnja se dešava u Banjaluci, i prati Devojčicu i njenu prvu "ozbiljnu" vezu sa Dečakom, prvim u koga je "ozbiljno" zaljubljena. Devojčica živi sa prestrogim ocem, Dečak sa prepopustljivom majkom. U maloj sredini, okruženi društvenim pritiscima oni umesto sopstvenog karaktera razvijaju oklop sastavljen od patrijarhalnih modela ponašanja: devojčica mora da je nežna poslušna i nevina, a Dečak grub jak i dominantan. Kada dođe do njihovog prvog seksa, Dečak ne sluša Devojčicino NE i njihov prvi odnos je silovanje.

Godinama nakon tog događaja, devojčica, sada već Mlada Žena se seli u Beč, i suočava se sa svojom traumom, shvata i prihvata šta se dogodilo, i susreće se sa Dečakom, sada već Mladim Čovekom, u želji da se pomiri sa svojom prošlošću.