Плесна представа за децу и младе Пепељуга наставак је репертоарске политике Битеф денс компаније да негује и развија плесне представе за најмлађу публику. До сада су реализоване представе за децу - Капетан Џон Пиплфокс и Але и бауци у кореографији Исидоре Станишић, и Сан жуте чарапе у кореографији Далије Аћин Тхеландер.

Представа Пепељуга представља и први корак у формирању младе Битеф денс компаније, са играчима који су ученици Средње балетске школе Лујо Давичо на одсеку за Савремену игру, којима би наступи у представама на сцени Битеф театра били драгоцена сценска пракса.

У представи Пепељуга учествује девет играча, ученика другог и трећег разреда Средње балетске школе.

Драматуршком обрадом, као и сценским концептом и костимом, представа је транспонована у данашње време, и самим тим блиска је новим, младим генерацијама. У складу са оваквом адаптацијом, радња представе се одвија данас, у Србији, а обрада текста даје вишеструке могућности. На првом месту, децу едукује да је боље бити скроман и вредан, а не наметљив и агресиван. Затим, будући да се један део представе одвија на плесном такмичењу, гледаоци су у могућности да се упознају са различитим плесним стиловима, попут фламенка, салсе, класичног балета, хип хопа, валцера… На тај начин, представа популарише савремену игру, формира будућу публику за ову врсту театра, а такође, различити стилови уметничке игре могу заинтересовати децу и младе, да се и сами њима баве, и тако на најлепши начин обогате период свог одрастања.

(Јелена Кајго, ауторка и уметничка директорка БИТЕФ денс компаније)