Бајпас Србија је документарна позоришна представа о сличностима и разликама између два највећа српска гета. Један гето је Косово. Други је Круг двојке. Оба су у Србији, а као да нису у Србији. Оба остатку Србије само праве проблеме. Али, само један може бити срце Србије. Ова представа је покушај да откријемо - који?!

Настала на основу једногодишњег истраживања, интервјуа, радионица и разговора, Бајпас Србија је представа која се темељи на личним причама и искуствима младих, са горње и доње стране линије разграничења. У њој нема глумаца: сви су аутори. У њој нема илузије: све је документ. У њој нема одговора: све су питања. У њој нема патетике: све је иронично. А нема ни ироније: све је искрено.

У постдрамском стилу, језиком предавања-перформанса, испрекиданог сонговима, реконструкцијама Јутјуб клипова, драматизованим исповестма и другим колажним сценама, ова представа за циљ има да прикаже живот Срба на Косову, ван медијатизоване и политизоване слике која стиже у Београд.
Представа такође има за циљ да прикаже и како млади из остатка Србије виде живот Срба са Косова, па тако разбија предрасуде које имамо једни о другима.

Представу смо спремали као што бисмо спремали предавање о Косову. Што смо се дуже спремали, предавање је постајало све горе. Зато је ова представа предавање о предавању које нисмо спремили.

Наслов представе алудира на најчешће извођену хируршку операцију на срцу.
Ако је Косово - “срце Србије”, неопходно је премошћавање крвних судова који га исхрањују. Неопходно је да се једни другима приближимо, да бисмо се заједнички суочили са питањем: шта је за Србију данас Косово? Или: шта није?