Амплитуда је аудио-визуелна представа - створена да нам да импулс, а разрешена свега овоземаљског када у трену постане прошлост, а уједно и одскочна тачка следеćег импулса - садашњости. Главни глумац и носилац радње је звук. Борба измедју електронског звука који се производи амплитудама људских срца у интеракцји са сценским играчима и акустичног звука на клавиру и гласу је драмска радња која овим поларитетом звукова показује драмски сукоб.

Еволуција и прогрес јединке је  аудио-визуелна бајка Амплитуда. Интеракција кинетичким инструментима са публиком и ЕКГ таласима перформера (Катарина Ранковић, Соња Вукићевић, Катарина Орландић и Александер Заин) ће у овом случају бити иницијални импулс аудио-визуелне представе. Ова два представника синтетичког звука су аудитивна боја света око нас, отуђености и информација које наше тело апсорбује свакодневно. Дизајн звука води Сергеј Соколов, док је за расвету задужен Игор Миленковић. Трећи импулс јесте звук душе. Акустични звук је протагониста који свој соло добија након катарзичног праска и сусрета синтетичког и акустичног импулса. Својим светлом, белином и спокојем, како костима, који дизајнира костимограф Марија Тавчар и акустична амплитуда унутрашњости у овој представи јесте водич ка спокоју и крају, односно новом почетку.

Збир три импулса се претвара у мерну јединицу једног циклуса од најнижих до највиших осцилација, враћајући се оној иницијалној, усамљеној јединки медју импулсима, називајући је - амплитуда.

Катарина Ранковић је пијанисткиња и интердисциплинарна уметница, која ствара из области музике, театра, филма и перформанса. Завршила је мастер студије на Факултету музичке уметности у Београду, након чега је била стипендисткиња Перформанце ХУБ програма, док са перформативном представом “Амплитуда” завршава докторске студије на Академији уметности у Новом Саду, под менторством Горана Марковића.

У свом ауторском раду на пољу музике, компоновала је за многобројне представе у Србији, Хрватској и Словенији. Активна је и као композитор и извођач перформанса и експерименталних извођења у области драме и музике. Инспирацију налази у путовањима, интеракцији са пријатељима и породицом и  загрљају.