Глобализовани свет данашњице без проблема повезује крокодиле, шанере, српске раднице, руске тајкуне и италијански дизајн. О томе говори овај пројекат, који прати „животни пут“ једне торбе. Кроз причу о модној индустрији, пројекат се бави феноменом тржишта и савременог капитализма, уз фокус на процесе производње и конзумације. Од радника до припадника џет сета,  СВЕТА ПРАДА се бави судбинама људи који воде своје потпуно различите животе, неравноправних статуса и могућности.

Владимир Алексић је као аутор пројекта и продуцент истог, позвао четири списатељице и једног писца којима је наручио текстове на одређене теме које обрађује овим пројектом. Писци тих текстова су написали монологе којима обрађују сродне теме из различитих перспектива пет различитих драмских јунакиња. Добијени текстуални материјал је постао основна грађа за адаптацију изведбеног текста по редитељкином концепту представе.

Представа СВЕТА ПРАДА анализира односе моћи унутар модног тржишта као принципе капиталистичког друштва. Идеје о хијерархијама и њиховом (де)конструисању су основни идејни, теоријски и изведбени костур представе кроз који редитељка Сања Митровић развија драмски и кореографски језик представе.