Predstava ,,Tamo gde pevaju’’ nastala je kao diplomski rad Đorđa Nešovića na katedri za pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.Premijerno je izvedena 7.5.2022. na otvaranju festivala FIST (koji su  organizovali studenti katedre za menadžment i produkciju FDU), u Luci Beograd na specifičnoj pozornici: kamionu. Ovaj tekst reditelj je odabrao upravo zbog  tematskog okvira koji se uklapa u prostornu zadatost festivala, kamion-karavan. Nakon premijernog izvođenja predstava je imala pozorišnu premijeru (bez  kamiona) na festivalu BAŠTeAtar u Kragujevcu u septembru ove godine. Na tom  festivalu osvojila je dve nagrade: nagradu za vizuelni identitet predstave, i  nagradu za najbolju mušku ulogu (Nikola Voštinić). Nakon što je predstava  adaptirana za pozorišnu scenu planirana su gostovanja širom Srbije. 

Opis predstave:

Nakon što se usvoji predlog o iznajmljivanju mladih zemljama Evropske Unije,  grupa prijatelja se okuplja kako bi proslavila rođendan svog druga, a ujedno i  poslednje zajedničko veče. Njih petoro je potpisalo ugovor, i napušta Srbiju na  15 godina. Podstaknuti alkoholom, ali i činjenicom da se možda nikada više neće  videti priznaće i uradiće jedni drugima stvari koje nikada ranije nisu i ne bi.  Linearna radnja je ispresecana je intervjuima koji se dešavaju 15 godina nakon što su otišli, kada im ugovori isteknu.

Biografije: 

,,Ja sam Filip Grujić, smatram se mladim, voleo bih da pevam, ali pišem, na  primer, roman „Podstanar" ili kad sam bio malo luđi, „Bludni dani kuratog  Džonija", a kad ne pišem romane, pišem drame komplikovanih naslova „Ne pre  4:30, niti posle 5:00" i „Vilica Ebena Bajersa", a zanimljivo je, po njima su  nastale predstave drugačijih naslova: „Pred svitanje" (Atelje 212), odnosno  „Velika depresija" (SNP) i tu je palo par nagrada itd.’’

Đorđe Nešović je apsolvent pozorišne režije na Fakultetu dramskih umetnosti u  Beogradu u klasi red. prof. Ivane Vujić i dr um Snežane Trišić, doc. Diplomska predstava „Tamo gde pevaju“ premijerno je izvedena na otvaranju  festivala FIST 2022. godine. Predstava „Lux in Tenebris“ je njegov završni  ispit glavnog predmeta na trećoj godini studija. Režirao je predstavu „Lola Montez“, koja je nastala kao master predstava stdentkinje glume Nevene Kočović. Bio je asistent režije Milošu Loliću na predstavi „Kaspar“ Petera Handkea u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu 2021, kao i Kokanu Mladenoviću na predstavi „San letnje noći - projekat Šekspir“ 2019. u Narodnom pozorištu u Beogradu. Dobitnik je nagrade „dr Hugo Klajn” za najboljeg studenta pozorišne režije u  svojoj generaciji.