АЛХАМБРА је брачни пар - Марта Челановић (вокали) и Тихомир Челановић (гитаре и вокали). Њих двоје пишу и компонују песме на српском, шпанском и енглеском језику. Музика је спој рока, гранџа, шпанских и етно мотива. Текстови су инспирисани љубављу, животним искуством, прихватањем себе и живота са свим несавршеностима, чији је циљ да дотакну душу и да свако нађе нешто што ће га покренути, усмерити, охрабрити или донети смирај.

Албум ЦВЕТ је изашао у фебруару 2023. Текстови су приказ њихових искустава, размишљања, осећања, прихватања себе и окретања ка томе да кроз разне несавршености које се догађају коначно поверују да су они креатори свог живота и да ову поруку желе да пренесу на првом месту својој деци, потом и свима осталима који се у томе могу пронаћи.

У студио Мусиц Арт Николе Зорића ушли су као акустични дуо који је годинама гајио жељу да албум буде урађен са целим бендом. Уз исту визију продуцента брзо су се појавили музичари који су се одлично уклопили и својом додатном енергијом обојили њихов албум. Феноменални Милан Јејина Yеqy је на бубњевима поставио темеље које су перкусиониста Александар Радуловић и басиста Дејан Антовић мајсторски испратили. Никола Зорић, као сниматељ и продуцент, дао је свој печат и на клавијатурама, а његова супруга Ана Зорић гостовала је на виолини у песми "Платно". Перкусионисткиња Маја Клисински дала је свој допринос на трианглу у песми "Поверуј". Мартин брат, Јакша Влаховић, улепшао је завршну песму албума "Хоw то флy" топлим звуком укулелеа.