Fishamble i Pat Kinevan, u režiji Jima Culletona, a na muziku Denis Clohessy-ja prvi put predstavljaju ovu veoma posebnu, petu solo predstavu u Beogradu. Kralj je priča o Luteru, čoveku iz Korka kome je ime dala njegova baka Bi-Bo po svom heroju Dr Martinu Luteru Kingu junioru. Luter napušta svoj stan samo kada je to neophodno, ili kada nastupa kao Elvisov imitator. Predstava istražuje predrasude, privilegije i istrajnost, i prati Lutera u njegovim pokušajima da živi ispunjen život.

Predstava Kralj trupe Fishamble imala je premijeru u Irskoj 2023. godine, a zatim je prebačena u nacionalni plesni centar “Dance Base” u Škotskoj, kao deo edinburškog Fringe festivala, gde je nominovana za nagradu Fondacije za mentalno zdravlje, i svrstana među posebno odabrane predstave festivala. Fishamble pozorište i Pat Kinevane prethodno su sarađivali na četiri projekta koja su osvojila značajne međunarodne nagrade, uključujući  i nagradu Olivier, zatim Fringe First, Herald Archangel, Adelaide Fringe, i Helen Hayes.

Pozorište Fishamble otkriva, razvija i producira nove pozorišne komade od nacionalnog značaja, sa globalnim uticajem, beležeći gostovanja širom Irske i u preko dvadeset drugih zemalja