Сезона 2019/20 – НАСТАВИМО ИЗ ПОЧЕТКА

У оквиру стратегије Битефа која подразумева чвршће повезивање програма фестивала са театром, у сезони 2019/20 Битеф театар започиње са новим концептом. Ради се о напорима да се направи органска веза између сваког издања фестивала и позоришне сезоне која му следи. У оваквој поставци, сезоне Битеф театра би представљале реакцију на фестивалска издања, улазиле у дијалог са њим и биле нека врста његове „продужене руке” током године, чиме се надамо да би се у потпуности остварило оно што је Битеф театру наменила Мира Траиловић пре тридесет година.

Под слоганом „Наставимо из почетка”, нова сезона Битеф театра се ослања на концепт 53. Битеф фестивала који се бавио распадом заједнице на свим нивоима и покушајем дефинисања алтернатива за стање у коме се налази наша цивилизација. У формалном смислу, представе ће покушати додатно да истражују елементе имерзивности у позоришту, односно, оне позоришне форме у којима се брише јасна граница између извођача и публике.

Не случајно, сезону започињемо представом Констанце Макрас у којој учествују играчи Битеф денс компаније, једног од стубова Битеф театра.