У Битеф театру данас је одржана конференција за медије поводом премијере представе "Лепа Брена Проџект" која ће се одржати 18. децембра, са додатним извођењима 20, 21. и 22. децембра. Домаћин конференције је био члан уметничког тима Битеф теaтра Филип Вујошевић, док се присутнима испред позоришта обратио и његов директор Милош Латиновић.
У име ауторског и извођачког тима представе, на конференцији су говорили аутори и редитељи Олга Димитријевић и Владимир Алексић, драматург Димитрије Коканов, кореограф Игор Коруга, као и глумице Тамара Крцуновић, Јована Гавриловић и Јелена Илић.
Владимир Алексић и Олга Димитријевић су говорили о томе како су, користећи Лепу Брену као највећи симбол популарне културе бивше Југославије желели да направе представу не о самој певачици, већ о феномену живота у некадашњој заједничкој земљи, њеном распаду и последицама истог који и данас живимо.
Новинарска питања су се, између осталог односила и на то колико је легитимно у установи високе културе правити представу о естрадној личности, на шта су аутори реаговали објашњавајући како се ни у ком случају не ради о биографској представи, већ о истраживачком, критичком уметничком пројекту који кроз анализу неколико аспеката феномена Лепе Брене прича причу о нашој стварности.