У Битеф театру су у току пробе за имерзивну представу КРЕТАЊЕ, у режији Јоване Томић, а по тексту Димитрија Коканова. Крећући се кроз различите просторе Битеф театра, ова имерзивна представа омогућава публици да урони у шест различитих светова, где људи и простори - као што су на пример фабрика и башта - причају интимне монологе о усамљености. Употребом говора али и савременог плеса, шест различитих прича у шест различитих, интимних простора, пружа доживљај ексклузивности и узбудљиве тактилности за публику, захваљујући близини извођача, плесача и глумаца, интерактивности, малом броју публике (седам у једном простору, укупно тридесет пет) и активацији чула додира, мириса итд.

Садржајно али и целокупном формом изведбе, иницираће се колективно кретање, као импулс за излазак из комфорт зоне. Глумци ђе својим монолозима у форми исповести проблематизовати ексклузивност имања времена и простора да се суочиш са проблемима који те муче, да о њима проговориш и да их проживиш. У ауторском тиму представе су и драматург Олга Димитријевић, сценограф Јасмина Холбус, костимограф Селена Орб, композитор Лука Мејџор, дизајнер светла Изванредни Боб и организатор Александар Брадић. У представи играју  Александар Ђинђић,  Ана Мандић, Јелена Илић , Милица Стефановић и Павле Менсур.


ПРЕМИЈЕРА
3  и  4. МАРТ

КРЕТАЊЕ
Пројекат Кретање је имерзивна представа која омогућава публици да, крећући се кроз различите просторе позоришта Битеф, урони у шест различитих светова, где људи и простори - као што су на пример фабрика и башта - причају интимне монологе о усамљености. Употребом говора али и савременог плеса, шест различитих прича у шест различитих, интимних простора, пружа доживљај ексклузивности и узбудљиве тактилности за публику, захваљујући близини извођача, плесача и глумаца, интерактивности, малом броју публике (седам у једном простору, укупно тридесет пет) и активацији чула додира, мириса итд.
Садржајно али и целокупном формом изведбе, иницираће се колективно кретање, као импулс за излазак из комфорт зоне. Глумци ће својим монолозима у форми исповести проблематизовати ексклузивност имања времена и простора да се суочиш са проблемима који те муче, да о њима проговориш и да их проживиш.

Ауторски тим:

Редитељ: Јована Томић
Писац: Димитрије Коканов
Драматург: Олга Димитријевић
Сценографија: Јасмина Холбус
Костим: Селена Орб
Композитор: Лука Мејџор
Дизајнер светла: Изванредни БОБ
Организатор: Александар Брадић

Подела: Александар Ђинђић, Ана Мандић, Јелена Илић, Милица Стефановић,Павле Менсур

Биографија Јоване Томић:
Рођена је у Београду 1990. године. Основне дипломске и мастер студије завршила је на Факултету драмских уметности у Београду, на одсеку позоришне и радио режије у класи Алисе Стојановић. Режирала је представе Господин Бидерман и пиромани (Атеље 212), Кабаре Нушић (Позориште Зоран Радмиловић, Зајечар), Лолита (Мадленианум), Босоноги у парку (Народно позориште Суботица), If twice rotates the weather  vane/ Waiting for future  (Паоло Граси), Излажење (Театармахер), Урнебесна тама (Атеље 212), Сваки пут као да је први (Крушевачко позориште), Лисистрата (Народно позориште Суботица), Натан Мудри (Југословенско Драмско позориште), Ливада пуна таме(Народно позориште Београд), Крв црвеног петла (Народно позориште Ниш). Добитница је прве награде Радио Београда 2 на конкурсу „Неда Деполо“ за радио-драму.