Проглашењем победника и уручењем награда, у недељу, 6. септембра свечано је затворен 47. Међународни фестивал алтернативног и новог театра - ИНФАНТ. Одлуком жирија фестивала коју су чинили Мирослав Радоњић, Никола Завишић и Милан Пужић, награда је додељена представи „Простор за револуцију '' Битеф денс компаније, а селектор 48. ИНФАНТ-а биће редитељ Александар Поповски.

На 47. ИНФАНТ-у под слоганом "Лична револуција" новосадска публика је имала прилике да поред уживања у представама "Ана Франк" Шабачког позоришта, "Алгоритам сна" Театра МИМАРТ, и представе у част награђених уметника "Ко је убио Џенис Џоплин" Српског народног позоришта, учествује у разним радионицама које су обухвтале уметности попут књижевности, театра, плеса, вируелне реалности, боди-арта, па чак и циркуса. Фестивал је ове године био у новом издању те се враћа својим коренима у алтернативном простору, и био је одржан у Кинеској четврти.

Савремена плесна представа “Простор за револуцију” пропитује могућност суштинске (унутрашње, моралне, персоналне и мисаоне) реформе појединца који срља у нарцисоидну идеологију новог доба, а затим и суштинске реформе друштвеног поретка. Чак и када успемо, као појединци данашњег неолибералног и капиталистичког друштва, да самосвесно истрајавамо у одбацивању хипнотичких идеологија само-помагајуће (селф-хелп) актуелизације и популаризације самих себе, и тиме увиђамо присуство летаргичног, меланхоличног, безнадежног и депресивног реализма који сви живимо, пред нама и даље остаје важан изазов: можемо ли да се са таквим околностима (емотивно) суочимо? Да ли нам то одговара? Како учинити да такав изазов не остане изоловани случај сваког од нас, већ заједничко питање које нас се свих тиче?

Концепт и кореографију потписује Исидора Станишић, композитор музике је Дарја Јаношевић, драматург Игор Коруга, а у представи играју Ана Игњатовић Загорац, Тамара Пјевић, Миона Петровић, Наташа Гвозденовић, Борис Видаковић, Јакша Филиповац и Никола Живковић.

фотографије преузете од Саше Ђукића, фотографа