Proglašenjem pobednika i uručenjem nagrada, u nedelju, 6. septembra svečano je zatvoren 47. Međunarodni festival alternativnog i novog teatra - INFANT. Odlukom žirija festivala koju su činili Miroslav Radonjić, Nikola Zavišić i Milan Pužić, nagrada je dodeljena predstavi „Prostor za revoluciju '' Bitef dens kompanije, a selektor 48. INFANT-a biće reditelj Aleksandar Popovski.

Na 47. INFANT-u pod sloganom "Lična revolucija" novosadska publika je imala prilike da pored uživanja u predstavama "Ana Frank" Šabačkog pozorišta, "Algoritam sna" Teatra MIMART, i predstave u čast nagrađenih umetnika "Ko je ubio Dženis Džoplin" Srpskog narodnog pozorišta, učestvuje u raznim radionicama koje su obuhvtale umetnosti poput književnosti, teatra, plesa, viruelne realnosti, bodi-arta, pa čak i cirkusa. Festival je ove godine bio u novom izdanju te se vraća svojim korenima u alternativnom prostoru, i bio je održan u Kineskoj četvrti.

Savremena plesna predstava “Prostor za revoluciju” propituje mogućnost suštinske (unutrašnje, moralne, personalne i misaone) reforme pojedinca koji srlja u narcisoidnu ideologiju novog doba, a zatim i suštinske reforme društvenog poretka. Čak i kada uspemo, kao pojedinci današnjeg neoliberalnog i kapitalističkog društva, da samosvesno istrajavamo u odbacivanju hipnotičkih ideologija samo-pomagajuće (self-help) aktuelizacije i popularizacije samih sebe, i time uviđamo prisustvo letargičnog, melanholičnog, beznadežnog i depresivnog realizma koji svi živimo, pred nama i dalje ostaje važan izazov: možemo li da se sa takvim okolnostima (emotivno) suočimo? Da li nam to odgovara? Kako učiniti da takav izazov ne ostane izolovani slučaj svakog od nas, već zajedničko pitanje koje nas se svih tiče?

Koncept i koreografiju potpisuje Isidora Stanišić, kompozitor muzike je Darja Janošević, dramaturg Igor Koruga, a u predstavi igraju Ana Ignjatović Zagorac, Tamara Pjević, Miona Petrović, Nataša Gvozdenović, Boris Vidaković, Jakša Filipovac i Nikola Živković.

fotografije preuzete od Saše Đukića, fotografa