Сезона 2020/21 - НА ИВИЦИ

У протеклој сезони је успостављен принцип по коме Битеф театар улази у дијалог са издањем Битеф фестивала коме претходи и представља неку врсту његове ''продужене руке'' током целе године и у локалном контексту.

Актуени слоган Битефа (одржаног Битеф Пролога, али и 54. издања одложеног за следећу годину) је На ивици будућности, а фестивал се фокусира на појмове трансхуманизма и постхуманизма, истражујући визије света који нас чека, али и експериментишући на формалном плану са дехуманизацијом извођача на сцени, било кроз кореографске и друге форме, било кроз употребу робота, киборга и аватара на сцени. У овом контексту, а имајући у виду ситуацију у којој се позориште у овом тренутку налази, није нам преостало ништа друго него да сезону театра назовемо само -  На ивици и то, из више разлога. Прво, она директно кореспондира са темом и естетским фокусом фестивала. Друго, она је на ивици  одржавања због пандемије коронавируса. Треће, уметници који стварају у позоришту ових дана су махом на ивици егзистенције.

Ове сезоне, публика Битефа ће имати прилику да гледа представе аутора као што су Бојан Ђорђев, Дуња Јоцић, Никола Завишић и Маја Пелевић, као и пројекте независне сцене које традиционално подржавамо.