Најава сезоне 2020-2021 Битеф театра

Најава сезоне 2020-2021 Битеф театра НА ИВИЦИ и премијере плесне представе ИЗГУБЉЕНИ ПЕЈЗАЖИ у Вишњићеву, општина Шид

Поводом почетка сезоне Битеф театра  и најаве премијере плесне представе светске признате кореографкиње Дуње Јоцић ИЗГУБЉЕНИ ПЕЈЗАЖИ у којој, поред играча Битеф денс компаније, учествују глумица Марија Бергам и Бранко Цвејић. Битеф театар је у сарадњи са Туристичком организацијом  Шид организовао традиционални Битеф излет  и конференцију за штампу 14. октобра. У потрази за сремским пејзажима, уметнички прес караван је најпре посетио  село Кукујевци надомак Шида, познат по фирми Беокапри,  која се бави органском производњом козјег сира. Након тога, караван се упутио у село Вишњићево, смештено у загрљају реке Босут и непрегледних шума, које негује традицију, обичаје и сећање на лик и дело Филипа Вишњића. У етно поставци Удружења жена “Филип Вишњић” одржана је конференција за медије Битеф.

На конференцији су говорили директор Битефа Милош Латиновић, директорка Битеф денс компаније Јелена Кајго и драматург Битеф фестивала и члан програмског одбора театра Филип Вујошевић.  Захваљујући се медијима на интересовању, Милош Латиновић је представио и могућност поновног успостављања Битеф зоне, отворене сцене испред Битеф театра која осим квалитетног уметничког програма, може да представља и једно од решења за нормално функционисање позоришне сцене у доба пандемије. Филип Вујошевић је представио сезону 2020/2021. која ће се одвијати под слоганом НА ИВИЦИ, инспирисаним слоганом фестивала НА ИВИЦИ БУДУЋНОСТИ, али и са жељом да се укаже на чињеницу да је ова позоришна сезона на ивици одржавања, а многи аутори са независне сцене на ивици егзистенције. Јелена Кајго, говорећи о представи Изгубљени пејзажи, констатовала је како је рад са Дуњом Јоцић део стратегије Битеф денс компаније и Битеф театра да сарађују са успешним уметницима који потичу одавде, а имају успешне каријере у иностранству. Премијера представе Изгубљени пејзажи ће се одржати 16. октобра, док су на репертоару још два извођења, 17. 18. октобра.  

Поред презентације нове сезоне у Битеф театру и најаве премијерне представе, домаћини из ТО Шид су представили занимљиви туристички потенцијал ове општине, уз обилазак  Спомен обележја Сремског фронта и  градића Шида са незаобилазном галеријом сликара Саве Шумановића. Обилазак идиличних сремских пејзажа се завршио посетом оближње винарије са обронака Фрушке горе  и  излетишта поред Сотског језера.