Драге пријатељи,

данас је у клубу Битеф театра одржана прес конференција поводом премијере представе "Као да крај није ни сасвим близу".

На конференцији су говорили директор Битеф театра Милош Латиновић, ауторка текста Маја Пелевић, редитељ Никола Завишић и композиторка Ања Ђорђевић. Директор Битеф театра Милош Латиновић се осврнуо на овогодишњу сезону Битеф театра "На ивици" која се ослања на слоган овогодишњег Битефа На ивици будучности, и представља неку врсту његове „продужене руке“ током целе године и у локалном контексту. Ове сезоне, публика Битефа ће имати прилику да гледа представе аутора као што су Бојан Ђорђев Никола Завишић и Маја Пелевић, као и пројекте независне сцене које традиционално подржавамо. Најновији пројекат Битеф театра "Као да крај није ни сасвим близу"  замишљен је као интерактивни водич кроз виртуелну реалност (не)могућих светова. Публика од петоро људи ће имати прилику да искуси виртуелно путовање кроз могуће нове светове око и унутар њих самих, путем  интерактивне игре кроз аудио визуелне инсталације.Они су истовремено и извођачи и посматрачи и учесници. Латиновић је нагласио да је ова представа значајан искорак ка другим уметничким формама тако да може да отвори пут и ка Венецијанском Биеаналу.


Маја Пелевић је рекла да су на овом пројекту  сви аутори, јер су  заједнички радили и промишљали о реалности која нас чека, многобројним питањима и темама о могућем суживоту са машинама: Да ли је данас у самоћи и изолацији, у искривљеним перцепцијама реалности могуће више него икад градити нове облике заједништва, нове породице? Шта ако ћемо наше нове породице радосно правити са машинама?И да ли ћемо имати храбрости за то?

"Ово је једна композија где су речи и звук повезани", изјавила је Ања Ђорђевић, "све је једна партитура, музика која се гледа и слуша"
Никола Завишић се захвалио Битефу што је препознао ову виртуалну авантуру у време ковида и допустио да изабрана  ауторска екипа без глумаца развије овакав оригиналан пројекат да би све оно што лежи на души о блиској будућности приказала на иновативан начин у представи.