GOSTOVANJE ZAGREBAČKOG PLESNOG ANSAMBLA  - REVEL REVEL U BITEF TEATRU

 

Posle mnogo godina, Zagrebački plesni ansambl ponovo gostuje u Beogradu, koreografskim delom Rozere Lopes Espinoze Revel Revel.  Ekipu predstave čini pet žena, pet različitih univerzuma koji ipak dele zajedničke imenitelje, poglavlja istorije, pređene puteve. I, možda više od svega, spremnost da propituju prirodu vlastitih sloboda, u međusobnom preplitanju i amalgamiranju, čiji je ishod čista radost. Njihovo slavljenje je stav, ne beg. Njihov izbor radosti usred haosa i tektonskih promena kroz koje prolazi naš svet gleda u nas širom otvorenih očiju. Šta vi vidite dok im uzvraćate pogled?

 

Koncept i koreografija:  Roser López Espinosa 

Izvođači: Margareta Firinger, Andreja Jandrić, Gendis Putri Kartini, Petra Valentić, Jovana Zelenović

Dramaturgija: Katarina Pejović

Muzika: Mark Drillich

Kostim: Ana Fucijaš

Scenografija: Zdravka Ivandija Kirigin

Dizajn svetla: Vesna Kolarec

Fotografija: Jelena Janković

Grafički dizajn: Vladimir Končar

Tehničko vođstvo: Saša Fistrić

Izrada kostima: Nikola Barbir

Umetničko vođstvo Zagrebačkog plesnog ansambla: Petra Glad Mažar

Produkcija i organizacija: Nina Križan, Petra Valentić

Produkcija: Zagrebački plesni ansambl

Koprodukcija: ZKM Zagrebačko kazalište mladih

Rezidencija: Mediteranski plesni centar

Uz podršku: Grad Zagreb, Ministarstvo kulture RH, A/CE Acción Cultural Española / PICE

Posebno zahvaljujemo: Sintiji Kučić, Anđeli Bugariji, Mioni Pejović Bakal i Niki Trenc Sato

Trajanje: 50’

 

REVEL REVEL

Lepota će biti grčevita, ili je neće biti.

(André Breton, Nađa)

 

Noćno okupljanje. Mesto slavljenja. Vreme prepuštanja. Polje ostvarenja snova. Sklonište od stvarnosti. Mogućnost da se bude neko drugi. Mogućnost susreta s istinskim sobom.

PARTY!

Uzvišenost do iznemoglosti. Ulazak u podsvesno. Prolazak kroz ogledalo. Revel Revel nas odvodi na putovanje, u istraživanje slobode gde si ono što jesi i gde si zajedno sa drugima; traganje za nitima koje nas povezuju; vezama koje nas održavaju. Zašto nije dovoljno ostati u sopstvenom vrtlogu? Zato što kada se usudimo da budemo zajedno, bez ograničenja, postajemo veći od sebe.

Ali, slobodu nije jednostavno spoznati i može da nam izmakne. Ako želimo istinski oživeti veru u snagu zajedništva, moramo se suočiti sa slobodom. Gledati u nju, u tu terru incognitu, može biti zastrašujuće. Koliko god zvučalo iznenađujuće, čini se da ipak više volimo da živimo unutar limita i da plešemo unutar ograničenja, nego da zakoračimo u nepoznato.

Kako prepoznajemo granice koje su postale nevidljive? Šta nam je potrebno da bi ih osvestili? I ima li u tome razlike za žene (još uvek živimo u svetu muškaraca)? REVEL REVEL ekipu čini pet žena, pet različitih univerzuma koji ipak dele zajedničke imenitelje, poglavlja istorije, pređene puteve. I, možda više od svega, spremnost da propituju prirodu vlastitih sloboda, u međusobnom preplitanju i amalgamiranju, čiji je ishod čista radost. Njihovo slavljenje je stav, ne beg. Njihov izbor radosti usred haosa i tektonskih promena kroz koje prolazi naš svet gleda u nas širom otvorenih očiju. Šta vi vidite dok im uzvraćate pogled?

Ulaznice za predstavu možete nabaviti na blagajni Bitef teatra ili kupiti onlajn na našem sajtu, putem linka https://prodaja.bitef.rs/ čime ostvarujete popust od 30%.