У Битеф театру је одржана конференција за медије поводом премијере представе Секс-Уметност-Комунизам у режији Бојана Ђорђева. Премијера ће се одржати 3. марта са почетком у 19 часова, док су репризна извођења заказана за 4. и 5. март.

Позоришни пројекат по тексту Тамаре Антонијевић, Бојана Ђорђева и Тање Шљивар бави се наслеђем двадесетог века из перспективе три револуције које су га обележиле и промениле човечанство - револуцији уметничке авангарде, комунистичкој и сексуалној револуцији.

Директор Битеф театра Милош Латиновић је на конференцији за медије изразио задовољство што је ова представа коначно дошла на корак од премијере, тачно годину дана после почетка проба, када је њен развој отежан услед пандемије корона вируса.

Стављајући овај пројекат у контекст дешавања у Битеф театру, драматург фестивала и члан програмског одбора Битеф театра Филип Вујошевић је говорио о томе како је ова представа драгоцена због тога што гледаоцу нуди прегршт асоцијација кроз које се он слободно креће, западајући у готово медитативно стање.

Редитељ представе Бојан Ђорђев је говорио о томе како је за њега режирање представе у којој не постоји јасан драмски сукоб, већ се драмски материјал гради на основу живота и дела троје значајних интелектуалаца двадсесетог века, Маргарет Дирас, Пјер Паола Пазолинија и Оскара Давича, представљало посебан изазов, али и нешто што га у позоришту интересује више од прављења конвенционалног позоришта.

На конференцији су говорили и једна од ауторки текста представе Тања Шљивар, као и глумци Милош Тимотијевић, Славен Дошло и Ђорђе Галић који, уз Владиславу Ђорђевић и Тамару Пјевић, чине извођачки тим представе.