ПРЕДСТАВА БУЂЕЊЕ ПРОЛЕЋА  НА ФЕСТИВАЛУ ДАНИ БАЛКАНА У МИНХЕНУ  И НА БИТЕФОВОМ YOUTUBE КАНАЛУ

Представа Буђење пролећа у режији Јелене Кајго и кореографији Дејане Воларев биће приказана шестог марта у 19. часова на фестивалу Дани Балкана у Минхену, на платформи овог фестивала, на каналу Камершпиле театра као и на Yоутубе каналу Битеф театра, док је њено извођење у Немачкој због епидемилошке ситуације померено за јули месец. Представу, која је рађена по мотивима познате драме Франка Ведекинда, изводи Млада Битеф денс компанија, за коју је ово изузетно значајна сарадња, будући да је Камершпиле театар проглашен за најбоље позориште у Немачкој у 2020. години. Представа Буђење пролећа креирана је као облик документарно плесног театра и покреће значајна друштвена питања, попут малолетничких абортуса, сексуалног васпитања и вршњачког насиља. 

Фестивал Дани Балкана већ петнаест година организује удружење Од човека човеку из Минхена, а овогодишње издање фестивала поставља питања: Какву визију будућности има млада особа на Балкану? Да ли је једини излаз из стагнације, заправо емиграција? Који су механизими коришћења друштвених мрежа и медија у циљу једног позитивног приближавања Балкана и Европе. И што је најважније, с обзиром на социјалну дистанцу која је присутна због пандемије, како се данас може осигурати унутрашња, аутентична повезаност између људи. Како и на који начин уметност Балкана може играти улогу у том повезивању, и какав утицај имају нове генерације на политику у Немачкој, али и у њиховим матичним земљама?

У представи Буђење пролећа играју Милица Бајчетић, Јакша Филиповац, Уна Ђорђевић, Никола Живковић, Сташа Ивановић, Тијана Остојић, Сара Тасић, Наталија Ђечевић, Ленка Ранковић и Душан Бајчетић,  композиторка је Александра Ђокић а костимографкиња Селена Орб.