На сцени Битеф театра почеле су пробе за нову плесну продукцију Битеф денс компаније, представу Софиа, у кореографији еминентног немачког кореографа Феликса Ландерера.

Ландерер је био солиста код чувеног немачког кореографа Штефана Тоса, да би потом основао у Хановеру своју плесну компанију. Сарађивао је са најзначајнијим плесним компанијама у Европи, попут Скапино Балета у Ротердаму, чији је био уметнички директор, затим са Холандским плесним театром, (НДТ), Националним театрима у Манхајму, Берну, Луцерну, Гетеборгу... Добитник је престижне ПРО ВИСИОН награде за изузетна уметничка достигнућа, као и награде СТАДТКУЛТУРПРЕИС Ханновер за изузетан грађански ангажман у култури и уметности.

Представа Софиа преиспитује интригантну будућу симбиозу човека и машине, и указује на то да ће свест о њиховој повезаности довести до потребе да се људско тело унапреди и усаврши. На тај начин ће се трансформисати наш појам о себи и другима, јер су појмови о томе шта је природно а шта вештачко заправо само идеје подложне промени.

У представи играју Ана Игњатовић-Загорац, Бранко Митровић, Тамара Пјевић, Јакша Филиповац, Ивана Савић-Јачић, Никола Живковић и Сташа Ивановић. Алтернације: Наташа Гвозденовић, Миона Петровић, Душан Бајчетић, Неа Јанковић

Премијера представе планирана је за октобар 2021. године.