М.И.Р.А., аутор: Андраш Урбан / Фото: Ненад Шугић

М.И.Р.А., аутор: Андраш Урбан / Фото: Ненад Шугић

Битеф театар у месецу новембру учествује на три позоришна фестивала.

Представа Николе Завишића и Маје Пелевић  КАО ДА КРАЈ НИЈЕ НИ САСВИМ БЛИЗУ гостовала је на МОТ фестивалу у Скопљу, од 18. до 21. Новембра. Представа је изазвала одушевљен пријем публике и добила одличне стручне критике.

Представа М.И.Р.А. у режији Андраша Урбана, са врхунском Миром Карановић у главној улози, представиће се на Регионалном фестивал глуме у Никшићу, 25. новембра.

Драма КРЕТАЊЕ Димитрија Коканова у режији Јоване Томић, гостује на фестивалу ДЕСИРЕ у Суботици, 28. и 29. новембра. 

И поред измењених услова услед спровођења мера заштите услед епидемије, позориште Битеф театар живи и дише.

Продукције Битеф театра својом свежином и храброшћу плене пажњу региона.

У сезони Театра имена НА ИВИЦИ, успевамо да одржимо равнотежу жонглирајући на жици нововременог. Трудимо се да својим репертоаром останемо актуелни,  нови и узбудљиви,  како у формалном тако и у садржајном смислу, те тако одговоримо изазовима садашњости у којима је позориште све угроженије.  У формалном смислу представе КРЕТЕЊЕ и КАО ДА КРАЈ НИЈЕ НИ САСВИМ БЛИЗУ, скројене су за мали број гледалаца и парцитипативне - публика дословно учествује у позоришном чину. Представа М.И.Р.А.  инспирисана је ликом и делом највеће даме нашег театра, велике позоришне боркиње и оснивачице Битеф театра - Мире Траиловић, чији спомен подсећа да за добро позориште не постоје препреке.  Баве се темама интимног и личног на плану опште задатости савременог тренутка. Као такве препознате су у интернационалном позоришном контексту, што доказују и позиви на многе међународне фестивале. На то смо бескрајно поносни.