У недељу, 6. фебруара, на сцени Битеф театра, након представе Кретање уручена је награда  Бојан Ступица 2021, Јовани Томић, редитељки.

Бронзану плакету са ликом Бојана Ступице, рад академског вајара Стевана Боднарова, и уникатну диплому на пергаменту, рад академског сликара и сценографа Герослава Зарића, Јовани Томић предао је Егон Савин, председник жирија УБУСа.

Жири за доделу Бијеналне награде Удружења драмских уметника Србије, састављен од еминентних редитеља, такође добитника ове награде: Егон Савин (председник), Кокан Младеновић и Борис Лијешевић, одлуку је донио једногласно.

Честитамо и писцу комада Димитрију Коканову као и укупном уметничком тиму представе “Кретање”, која је са великим успехом већ другу сезону на репертоару  Битеф театра, те је добитница и Стеријиних награда, те представљена на важним регионалним фестивалима.

У конкуренцији за Награду “Бојан Ступица” било је десет представа, премијерно изведених у позориштима у Србији у периоду од 1. априла 2019. до 31. марта 2021. године.

Награда Бојан Ступица установљена је 1971. године, а Јована Томић је 34. добитник овог професионалног признања.