Битеф театар обележава још један рођендан, 3. марта премијером плесне представе ГОЛИ, по концепту и кореографији Исидоре Станишић.

Поносни смо на сезону у којој смо, у отежаним условима изазваних мерама заштите од епидемије, ипак успели да организујемо и остваримо занимљиве позоришне пројекте.

Поред организације Битеф фестивала, учествовали смо на битним локалним и интернационалним фестивалима са представама са редовног репертоара Битеф театра, добили награде и признања, те смо тако потврдили битност и потребност овог театра на позоришној сцени региона.

Битеф театар је кроз програме Битеф зона и Месец независне сцене - такође, успео да сервисира и презентује веома занимљиве представе разних регионалних уметника и трупа које скрећу пажњу на себе својим иновативним радом.

 Очували смо и унапредили стални дијалог са заједницом, кроз многе трибине и промоције, воркшопове и тренинге, унапређујући "школу позоришног мишљења битефовског карактера" која оснажује уметнике и доприноси сцени свежим и иновативним жанровским решењима.

Једнако градећи репертоар постдрамског, драмског и плесног театра, понудили смо кросовер жанровска решења, ширећи и унапређујући утицај тенденција Битефа и увезујући још чвршће Битеф театар у мрежу регионалних позоришних кућа које обраћају пажњу на дефинисање и позиционирање стилског и садржајног језика савременог позоришног тренутка.

Срећан нам свима рођендан, наша верна, увек радознала, благонаклона и заинтересована публико, добро дошли на нову премијеру Битеф театар!