У Битеф театру у Београду одржана је прва проба представе Могућност забављања код птица, чија је премијера планирана за 15. април 2022. године. Редитељ представе је млади аутор Никола Исаковић, док је продукција заснована на оригиналном драмском тексту вишеструко награђиване драмске списатељице Тијане Грумић.

Ово је последња премијера Битеф театра у сезони која, као и претходно издање Битеф фестивала, на тематском плану истражује феномене постхуманизма и трансхуманизма у контексту визије света који би у будућности могао да постане мање антропоцентричан, захваљујући и еколошким катастрофама које смо сами изазвали, док се на естетском плану бави различитим формама дехуманизације извођача на сцени.

                По речима редитеља, текст Тијане Грумић нас управо подсећа на то да свет не треба да буде антропоцентричан. Како наводи, форма овог пројекта је позориште предмета - једна подврста луткарства. Главни протагонисти нису људи, већ предмети које су људи за собом оставили.

                Поред Николе Исаковића и Тијане Грумић учествују и Јована Матић и Ема Павловић (дизајн сцене и лутака-објеката), Стеван Голубовић (електромеханика), као и извођачи-луткари Младен Милојковић, Данило Бракочевић и Ана Милосављевић.