Између Вас и нас. Њих и нас. Вас и њих.

Личне, територијалне, националне. Лабаве, тврде, линије разграничења.

Природне и административне. Социјалне, политичке, језичке.

Границе су копче или кинески зидови. Установљене из страха или услед осећања мере.

Границе су места сигурног пролаза или места на којима показујемо документа, или на којима висимо илегално или које не прелазимо нипошто. Или која обилазимо.

Постоје стилске границе. Границе између светова.

И постоји могућност да се свака граница прескочи.

Као појам она сама по себи није лоша ни добра - граде је различити контексти уз које се аплицира.

У позоришном контексту, какав је наш, граница је нешто што се превазилази, пробија, помера.

Померање граница израза и могућности деловања на људе са добрим циљем - циљ је сваког доброг позоришта.

У формалном смислу, настављамо потрагу за свежим, новоустановљеним, новопроговореним позоришним језицима.

У садржајном, сезону посвећујемо преиспитивању граница страхова и предрадсуда које формирамо на многим питањима - разматрано и регионално и ширеевропски. Окосницу бављења „линијама разграничења“ у свету и реалитету који живимо, чине два текста која ћемо поставити у овој сезони. То су РУРИТАНИЈА по књизи Весне Голсфотри, а у драматизацији Жељка Јовановића. Књига је хрестоматија заблуда и предрасуда енглеске књижевности о простору Балкана.

И текст ЕВРОПА ДАНАС, који за основу узима есеистичку књигу Мирослава Крлеже. Текст и представа поверени су тиму Ведрана Клепица и Снежана Тришић.

Битеф денс компанија у овој сезони, осим сталне тежње да се пробију границе у квалитету израза, бавиће се и социјалним појмовима разграничења рода, у представи АЛФА ГИРЛС.

Децембар и јануар месец, већ традиционално, посвећујемо реализацији програма Месец независне сцене. У програму представљамо овогодишњу селекцију најзанимљивијих радова независних уметника у региону.

Позно пролећни месеци репертоара резервисани су за догађаје у оквиру фестивала БИТЕФ ЗОНА - када уз предавања и радионице, организујемо низ демократичних трибина на различите уметничке, социјалне и политичке теме.  Волимо да кажемо да тада „Битеф театар излази на улицу“ још ближе у сусрет својој публици, те развијајући конструктивни дијалог са нашим суграђанима, рушимо, још једном као и много пута до сада, ограничења „4.зида“ и разбијамо границе формалне растегљивости позоришног делања.