МЕСЕЦ НЕЗАВИСНЕ СЦЕНЕ у Битеф театру

КОНЦЕРТ

Мариа Симакова - вокал

Давид Веснић -клавир

21. јануар у 20ч

 

Овогодишњи програм Месеца независне сцене започиње сјајним музичким програмом. У питању је концерт дела класичне музике, интернационалног музичког дуета - Марие Симакове, сопрана и Давида Веснића пијанисте.

Програм комбинује дела барокних композитора (Перголези, Моцарт, Хендл) и Француске камерне вокалне музике. Ове композиције пуне су елеганције, осећајности, изнијансираности боја.

Занимљиво је да је овај дует, интернационални сусрет уметнице из Русије и уметника из Србије , које је у Београду спојило турбулентно време светских политичких сукоба и ратова.

Током неке врсте егзила Марие Симакове, у свом бегу од разарања, ратова и катастрофа, уметници су се срели у Београду и током неколико месеци стварали и истраживали музичке и личне могућности струтурисања овог музичко сценског програма.  Публика ће сведочити рађању сјајног музичког дуета.

Доминанта вечери биће Рахмањинова композиција Вокализа, која по мишљењу уметника невероватно прецизно преноси сложеност и тегобу савременог тренутка који живимо - патњу, бол и наду која не умире.

Уметници се надају да ће њихова музика моћи да пренесе љубав, емпатију и саосећање својим и туђим фамилијама расутим по свету вихором ратних разарања.