Пред сам крај године, од 21. до 29. децембра Битеф театар за своју публику приредиће посебан програм - Недељу савременог плеса, у оквиру које ће имати прилику да погледају најновије представе Битеф денс компаније.

Програм Недеље савременог плеса четири продукције Битеф денс компаније: Животињска фарма и Зидање Скадра признатог и награђиваног кореографа Милоша Исаиловића,  Скендербег, водеће ауторке у области савременог плеса Исидоре Станишић и  Alpha Girls,  којим су млади кореографи Тамара Пјевић и Јакша Филиповац успешно почели да развијају своје ауторске рукописе. Поред тога, публика ће бити у прилици и да се кроз видео пројекције архивских снимака упозна са ранијим успешним продукцијама Битеф денс компаније: Аlpha boys Гаја Вајцмана и Рони Хавер и Yesterday сети се да заборавиш британске кореографкиње Јасмин Вардимон.

У жељи да обрадује своју публику пред новогодишње празнике, Битеф театар у сарадњи са Вулкан издаваштвом припремио је и посебно изненађење, па ће тако комплет улазница за све четири представе у оквиру програма Недеље савременог плеса бити доступан са попустом од 50%, а сво који га купе добиће на поклон и књигу.

„Надамо се да ће овај репертоарски подухват у још већој мери скренути пажњу публике на изузетне ауторе и извођаче који креирају своја дела на сцени Битеф театра, и да ћемо кроз плес и покрет на најбољи могући начин, у последњој недељи децембра, кренути у сусрет 2024 години”, поручује оснивачица Битеф денс компаније Јелена Кајго.

Недеља савременог плеса у Битеф театру организована је у циљу промоције плесног театра, односно рада Битеф денс компаније, која се ближи важном јубилеју - обележавању петнаест година од свог оснивања. У том периоду компанија је реализовала четрдесет плесних продукција и преко двеста гостовања у земљи и свету, док је за своје продукције освојила тридесет награда. За Битеф денс компанију су представе креирали најзначајнији домаћи, али и еминентни европски кореографи, Гај Вајцаман, Рони Хавер, Едвард Клуг, Констанца Макрас, Јасмин Вардимон, Феликс Ландерер…