Regionalno pozorište Novi Pazar odigraće 5. decembra premijerno pred beogradskom publikom  predstavu „Bruklin i mačke u kontejnerima“ Vide Davidović, i režiji Jelene Bogavac.

Komad „Bruklin i mačke u kontejnerima“ nastao je kao pokušaj da se rekonstruiše jedno lično sećanje koje se otima, opire i potiskuje, traumatsko sećanje koje leprša po glavi jedne devojčice i ostaje neimenovano i osporeno, zaključano u jednom malom gradu u Bosni i Hercegovini - gradu koji sa sobom vuče u ekstazu i ponor istovremeno. Izvedbena verzija ovog teksta za Regionalno pozorište u Novom Pazaru prebacuje lični na kolektivni plan, tako da trauma ne postaje samo trauma devojčice, več kolektivna trauma društva, mutnih međuljudskih odnosa i propalih odnosa u mestima koja „čine ljudi“.

Smešteni u dobro poznatu kafanu i u krug starih prijatelja, junaci preispituju zajedničkim sredstvima sećanja, strahove i očekivanja, velike ljubavi  i male smrti.

U predstavi igraju Rifat Rifatović, Ema Muratović, Dušan Živanić, Kristina Jevtović, Lemana Bećirović Binjoš i Haris Šećerović