Регионално позориште Нови Пазар одиграће 5. децембра премијерно пред београдском публиком  представу „Бруклин и мачке у контејнерима“ Виде Давидовић, и режији Јелене Богавац.

Комад „Бруклин и мачке у контејнерима“ настао је као покушај да се реконструише једно лично сећање које се отима, опире и потискује, трауматско сећање које лепрша по глави једне девојчице и остаје неименовано и оспорено, закључано у једном малом граду у Босни и Херцеговини - граду који са собом вуче у екстазу и понор истовремено. Изведбена верзија овог текста за Регионално позориште у Новом Пазару пребацује лични на колективни план, тако да траума не постаје само траума девојчице, веч колективна траума друштва, мутних међуљудских односа и пропалих односа у местима која „чине људи“.

Смештени у добро познату кафану и у круг старих пријатеља, јунаци преиспитују заједничким средствима сећања, страхове и очекивања, велике љубави  и мале смрти.

У представи играју Рифат Рифатовић, Ема Муратовић, Душан Живанић, Кристина Јевтовић, Лемана Бећировић Бињош и Харис Шећеровић