На конференцији за медије одржаној 29. марта у Новом Бечеју, Битеф театар је најавио три нове продукције које ће имати своју премијеру у јубиларној години у којој се обележава 35 година од оснивања театра.

Прва премијера очекује нас већ, 18. априла, у питању је представа Мистерија Душан Васиљев, аниратна је порука свету, по тексту Дуње Матић и у режији Марка Челебића. Повод за ову представу је сто година од смрти песника Душана Васиљева, једног од најзначајних српских експресиониста, аутора антиратне поезије, прозном и драмском писцу, који је прерано преминуо у својој двадесет четвртој години.

Премијером плесне представе Острво познатог норвешког кореографа Јоа Стромгрена обележиће се петнаест  година рада Битеф денс компаније. Стромгрен је стални кореограф Опере и Балета у Ослу, иза себе има богату каријеру од сто педесет плесних остварења, реализаних у Европи и Америци. Представа Острво ради се у сарадњи са Јадранским фестивалом игре у Будви, па ће тако своју премијеру имати 1. јула у Будви, на Сцени између цркава. Репризно ће бити изведена 2. јула, док ће своју београдску премијеру имати у октобру на сцени Битеф театра. Како је копродуцент представе је и ЈоСтромгрен компани, представа ће имати и премијеру у Ослу, у фебруару 2025. године. У представи игра осам играча Битеф денс компаније: Ана Игњатовић-Загорац, Бранко Митровић, Тамара Пјевић, Јакша Филиповац, Јована Грујић, Влада Чубрило, Катарина Анић и Дејан Бошковић.

Трећа премијера је  Кенселовање Сократапо тексту Хаурда Брентона и у режији Небојше Брадића. И она настаје у копродукцији са провереним партнерима Битеф театра - Центром за културу Тиват, те ће представа бити премијерно изведена у Тивту  22. августа, док ће се на јесен наћи на репертоару Битеф театра.