Predstava Bitef dens kompanije „Zidanje skadra“, čiji kocept i koreografiju potpisuje Miloš Isailović, selektovana je za učešće na festivalu OPEN LOOK, najstarijem međunarodnom festivalu savremenog plesa u Rusiji.

Od osvog osnivanja 1999. godine OPEN LOOK je prošao dug put od letnje plesne škole do najvećeg foruma savremenog plesa u Rusiji. Svake godine festival predstavlja trendove u savremenom plesu i srodnim disciplinama, rušeći stereotipe i proširujući horizonte percepcije koreografske umetnosti. OPEN LOOK festival potvrđuje da je Sankt Peterburg grad koji nije samo dom klasične umetnosti, već i svega što je savremeno.

Predstava „Zidanje skadra“ biće  izvedena 23. i 24. avgusta. U predstavi igraju Tamara Pjević, Jakša Filipovac, Ivana Savić-Jaćić, Milica Jević-Drndarević, Branko Mitrović, Staša Ivanović, Dejan Bošković i Katarina Anić. Muziku za predstavu komponovala je Irena Popović Dragović, dok je dramaturgiju kreirao Bojan Đorđev. Scenografiju su osmislili Andreja Rondović i Jovana Višnjić, a kostime Selena Orb, uz asistenciju Anđele Bajagić. Dizajn svetla potpisuje Dragan Đurković.