Колико мајсторских плата су Мрњавчевићи исплатили током три године градње?
Да ли је жена материјал?

Колико ће година имати мали Јово кад се заврши суђење убицама његове мајке?
Да ли верујете у виле?

Представа ,,Епске игрице" обрађује песму ,,Зидање Скадра", која је у програму наставе српског језика за 5. разред основне школе, и повезује је са градивом техничког образовања, математике и грађанског васпитања. Доња узрасна граница је, дакле, 11 година, а горња практично не постоји, будући да је тематика песме релевантна и за одрасле гледаоце. Представа је интерактивног карактера: одређени делови претварају се у разговор са публиком на теме које песма нуди, и које варирају у односу на узраст и друге одлике актуелног аудиторијума. 

ПРЕПОРУКЕ, КРИТИКЕ И КОМЕНТАРИ

Играње представе ,,Епске игрице" у оквиру 18. БИТЕФ ПОЛИФОНИЈЕ сврстава овај пројекат у нове позоришне тенденције, али и у савремене облике иновација у настави и коришћења драмских / позоришних техника на унапређењу кључних компетенција од важности у процесу образовања.
(Љубица Бељански-Ристић, ЦЕДЕУМ) 

У комплексности односа концепта и режије, драматургије, извођачког дела представе, интеракције која се мења спрам актера у публици, може се рећи да је представа ,,Епске игрице” социјални уметничко-едукативни експеримент, у којем се истражују односи аутори-публика, наставници-ученици, родитељи-деца, традиција-савременост, поезија-реалност...Представа је снажно критички ангажована не само према образовном систему, него и према прихватању традиције здраво за готово, етичком и политичком пропитивању савременог друштвеног Система, одакле не чуди што су неки одговори из публике били на линији да је “Зидање Скадра” песма о Београду на води или да је цео случај за Хашки трибунал.”Такође, ,,Епске игрице” су ретка представа на БИТЕФУ која се труди да позориште, као зидање Скадра на Бојани, не буде узалудан посао. 
(Игор Бурић, Дневник)

Но релаx представа. Разговор је био жив и могли смо да премашимо трајање ,,Олимпа" да нас нису избацили. Дакле, уметност поставља питања. Важна питања.
Чак и ако претпоставимо да, како нас учи мит, а на шта је једна од учесница дискусије указала, нечег морамо да се лишимо да бисмо остварили друго више и боље, да ли имамо право да као жртву користимо туђ живот ("случајно" женски)? Макар добит била колективна. Рекла бих не.

Ако нас је мит научио да је ОК иживљавање моћних, онда смо добро научили лекцију и направили узорно друштво.
(Нина Савчић, ,,Данас")

Мени се свидео однос глумаца и публике тј. нас. Свидело ми се то што могу и ђаци да учествују и мислим да је овај начин представљања градива најлакши и најзанимљивији.Свака част за глумце!
(Бранислав Сужњев, ученик Фармацеутско-физиотерапеутске школе)

Данас смо угостили БИТЕФ ПОЛИФОНИЈУ и представу ,,Епске игрице". Двоје сјајних младих глумаца су пред нама на несвакидашњи, модеран начин читали народну епику. Редитељка Анђелка Николић је ову модерну интерпретацију народне епске песме ,,Зидање Скадра" дату у непрестаној интеракцији с ученицима, обогатила актуелним питањима положаја жене у друштву и питањима кривице и казне. Уживали смо!!! Хвала!
(Сузана Дашић, професор ОШ ,,Михајло Петровић Алас")


https://www.dnevnik.rs/kultura/scena/carstvo-nebesko-jerneja-lorencija-i-zidane-skadra-na-bitefu-28-09-2017

http://www.danas.rs/dijalog/kolumnisti.1126.html?news_id=358483&title=Zidanje+Skadra