U Bitef teatru danas je održana konferencija za medije povodom premijere predstave "Lepa Brena Prodžekt" koja će se održati 18. decembra, sa dodatnim izvođenjima 20, 21. i 22. decembra. Domaćin konferencije je bio član umetničkog tima Bitef teatra Filip Vujošević, dok se prisutnima ispred pozorišta obratio i njegov direktor Miloš Latinović.
U ime autorskog i izvođačkog tima predstave, na konferenciji su govorili autori i reditelji Olga Dimitrijević i Vladimir Aleksić, dramaturg Dimitrije Kokanov, koreograf Igor Koruga, kao i glumice Tamara Krcunović, Jovana Gavrilović i Jelena Ilić.
Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević su govorili o tome kako su, koristeći Lepu Brenu kao najveći simbol popularne kulture bivše Jugoslavije želeli da naprave predstavu ne o samoj pevačici, već o fenomenu života u nekadašnjoj zajedničkoj zemlji, njenom raspadu i posledicama istog koji i danas živimo.
Novinarska pitanja su se, između ostalog odnosila i na to koliko je legitimno u ustanovi visoke kulture praviti predstavu o estradnoj ličnosti, na šta su autori reagovali objašnjavajući kako se ni u kom slučaju ne radi o biografskoj predstavi, već o istraživačkom, kritičkom umetničkom projektu koji kroz analizu nekoliko aspekata fenomena Lepe Brene priča priču o našoj stvarnosti.