U nedelju, 6. februara, na sceni Bitef teatra, nakon predstave Kretanje uručena je nagrada  Bojan Stupica 2021, Jovani Tomić, rediteljki.

Bronzanu plaketu sa likom Bojana Stupice, rad akademskog vajara Stevana Bodnarova, i unikatnu diplomu na pergamentu, rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića, Jovani Tomić predao je Egon Savin, predsednik žirija UBUSa.

Žiri za dodelu Bijenalne nagrade Udruženja dramskih umetnika Srbije, sastavljen od eminentnih reditelja, takođe dobitnika ove nagrade: Egon Savin (predsednik), Kokan Mladenović i Boris Liješević, odluku je donio jednoglasno.

Čestitamo i piscu komada Dimitriju Kokanovu kao i ukupnom umetničkom timu predstave “Kretanje”, koja je sa velikim uspehom već drugu sezonu na repertoaru  Bitef teatra, te je dobitnica i Sterijinih nagrada, te predstavljena na važnim regionalnim festivalima.

U konkurenciji za Nagradu “Bojan Stupica” bilo je deset predstava, premijerno izvedenih u pozorištima u Srbiji u periodu od 1. aprila 2019. do 31. marta 2021. godine.

Nagrada Bojan Stupica ustanovljena je 1971. godine, a Jovana Tomić je 34. dobitnik ovog profesionalnog priznanja.