Bitef teatar obeležava još jedan rođendan, 3. marta premijerom plesne predstave GOLI, po konceptu i koreografiji Isidore Stanišić.

Ponosni smo na sezonu u kojoj smo, u otežanim uslovima izazvanih merama zaštite od epidemije, ipak uspeli da organizujemo i ostvarimo zanimljive pozorišne projekte.

Pored organizacije Bitef festivala, učestvovali smo na bitnim lokalnim i internacionalnim festivalima sa predstavama sa redovnog repertoara Bitef teatra, dobili nagrade i priznanja, te smo tako potvrdili bitnost i potrebnost ovog teatra na pozorišnoj sceni regiona.

Bitef teatar je kroz programe Bitef zona i Mesec nezavisne scene - takođe, uspeo da servisira i prezentuje veoma zanimljive predstave raznih regionalnih umetnika i trupa koje skreću pažnju na sebe svojim inovativnim radom.

 Očuvali smo i unapredili stalni dijalog sa zajednicom, kroz mnoge tribine i promocije, vorkšopove i treninge, unapređujući "školu pozorišnog mišljenja bitefovskog karaktera" koja osnažuje umetnike i doprinosi sceni svežim i inovativnim žanrovskim rešenjima.

Jednako gradeći repertoar postdramskog, dramskog i plesnog teatra, ponudili smo krosover žanrovska rešenja, šireći i unapređujući uticaj tendencija Bitefa i uvezujući još čvršće Bitef teatar u mrežu regionalnih pozorišnih kuća koje obraćaju pažnju na definisanje i pozicioniranje stilskog i sadržajnog jezika savremenog pozorišnog trenutka.

Srećan nam svima rođendan, naša verna, uvek radoznala, blagonaklona i zainteresovana publiko, dobro došli na novu premijeru Bitef teatar!