MESEC NEZAVISNE SCENE u Bitef teatru

KONCERT

Maria Simakova - vokal

David Vesnić -klavir

21. januar u 20č

 

Ovogodišnji program Meseca nezavisne scene započinje sjajnim muzičkim programom. U pitanju je koncert dela klasične muzike, internacionalnog muzičkog dueta - Marie Simakove, soprana i Davida Vesnića pijaniste.

Program kombinuje dela baroknih kompozitora (Pergolezi, Mocart, Hendl) i Francuske kamerne vokalne muzike. Ove kompozicije pune su elegancije, osećajnosti, iznijansiranosti boja.

Zanimljivo je da je ovaj duet, internacionalni susret umetnice iz Rusije i umetnika iz Srbije , koje je u Beogradu spojilo turbulentno vreme svetskih političkih sukoba i ratova.

Tokom neke vrste egzila Marie Simakove, u svom begu od razaranja, ratova i katastrofa, umetnici su se sreli u Beogradu i tokom nekoliko meseci stvarali i istraživali muzičke i lične mogućnosti struturisanja ovog muzičko scenskog programa.  Publika će svedočiti rađanju sjajnog muzičkog dueta.

Dominanta večeri biće Rahmanjinova kompozicija Vokaliza, koja po mišljenju umetnika neverovatno precizno prenosi složenost i tegobu savremenog trenutka koji živimo - patnju, bol i nadu koja ne umire.

Umetnici se nadaju da će njihova muzika moći da prenese ljubav, empatiju i saosećanje svojim i tuđim familijama rasutim po svetu vihorom ratnih razaranja.